De gemeente Halderberge en glasvezelaanbieder Mabib hebben een convenant ondertekend. Daardoor is de weg vrij voor glasvezel in het buitengebied en op de bedrijventerreinen.

De gemeente gaat bewoners dit voorjaar nog vragen of zij een glasvezelverbinding willen.

Hierbij moet het minimum aantal aansluitingen van vijftig procent van het totaal van ongeveer 450 mogelijke aansluitingen worden bereikt. De gemeente Halderberge verwacht hierin geen problemen, omdat uit eerdere onderzoeken bleek dat de wens voor breedband in het buitengebied en op het bedrijventerrein groot is.

Inmiddels hebben de bedrijven op de Bosschendijk al de beschikking over glasvezel. Nu zijn de bedrijven op de Oudlandsedijk, de Gorzen, de Havendijk, de Industrieweg en de Ambachtenstraat aan de beurt. Zij worden vanaf april aangesloten.

Twee jaar

Het ondertekenen van het convenant is het resultaat van twee jaar aan gesprekken. Halderberge zat in de Taskforce Breedband Buitengebied bestaande uit de gemeenten Rucphen, Woensdrecht, Aalburg en Etten-Leur.

Pogingen tot samenwerking met omliggende gemeenten leverden weinig op, vertelt wethouder Hans Wierikx. ‘’We hadden gehoopt dat we op deze manier kosten zouden kunnen delen, maar helaas gaf het onvoldoende resultaat.’’

Open armen

De komst van het glasvezelinternet wordt met open armen ontvangen door de ondernemers uit Oudenbosch.

 Strootman Group directeur Peter Strootman zegt: "Het gebruik van glasvezel levert ons
enkel en alleen voordelen op. De aanleg van glasvezel zorgt voor de waarborging van een extreem goede en stabiele internetverbinding." 

Bedrijven die vragen hebben over de aanleg van glasvezel in Halderberge vinden hier meer informatie.