De politie heeft na een achtervolging zondagnacht rond 02.00 een 20-jarige Bredanaar aangehouden op de Westwiek in Etten-Leur. De man was onlangs nog veroordeeld voor het inrijden op agenten, gevaarlijk rijgedrag en het rijden zonder rijbewijs, en ging nu alweer de fout in.

Agenten zagen de man op de Anna van Berchemlaan op een scooter rijden. Omdat hij zonder verlichting reed en er geen kentekenplaat op de brommer zat, gaven zij de bestuurder een stopteken. Het stopteken werd echter genegeerd door de verdachte, die zijn snelheid verhoogde om zo aan de controle te ontkomen. Er ontstond een achtervolging.

Op de Stationsstraat kwamen de politieauto en de scooter licht met elkaar in aanraking. Hierdoor kwam de scooterbestuurder ten val. Hij vluchtte vervolgens te voet verder, maar werd uiteindelijk aangehouden toen hij een schutting aan de achterkant van een woning aan de Zuidwiek wilde overklimmen.

Proces-verbaal

De man krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder verlichting, rijden over een fietspad en een groenstrook, het negeren van een stopteken, gevaarlijk rijgedrag en rijden zonder rijbewijs. Daarnaast is de brommer vermoedelijk niet verzekerd. Bovendien had de rechter hem op 9 februari van dit jaar een rijontzegging opgelegd van een jaar en daarbij uitgesproken dat bij een overtreding dit een misdrijf is waardoor hij een week de cel in moet.