Op verschillende plekken in West-Brabant worden momenteel voorbereidingen getroffen om te schaatsen op natuurijs. Bekijk hier een overzicht van alle plekken waar wel of niet geschaatst kan worden.

Klundert

Het ijs was dinsdagochtend bij de Klundertse IJsclub drie centimeter dik, maar volgens de ijsclub moet het vijf centimeter dik worden om op te mogen schaatsen. Woensdagochtend wordt opnieuw gemeten.

Sprundel

In Sprundel kan er geschaatst worden op het Kloosterplein. Daar wordt iedere nacht en ochtend geneveld. Woensdagochtend van 7.30 uur tot 8.45 uur kan er geschaatst worden, maar ook van 13.30 tot 16.00 uur is de schaatsbaan toegankelijk.

Steenbergen

In IJsbaan De Kruisbeek lag maandag een wak. Mocht het ijs nog dik genoeg worden vrijdag, dan gaat de baan nog voor een dag open.

Zundert

Al het ijs dat bij Buurtschap Klein Zundert lag is door de zon weer nagenoeg weg. De verwachting is dat schaatsen niet meer gaat lukken deze week.

Roosendaal

Op het Rozenven bij landgoed Visdonk kan nog niet geschaatst worden, omdat het ven nog open ligt. Natuurmonumenten geeft aan nog geen voorspelling te kunnen doen voor de komende dagen.

Ossendrecht

De ijsbaan naast het Odio Voetbalveld is op dit moment nog niet klaar om op te schaatsen. De baan moet eerst nog twee dagen vriezen.

Fijnaart

Het ijs bij de Fendertse Hoeve is op dit moment nog te dun om te schaatsen. Er wordt gehoopt dat de schaatsbaan woensdagmiddag open kan.

IJspret in Nederland