De profwielerronde van Etten-Leur krijgt bij de twaalfde editie, op zondag 19 augustus van dit jaar, een ander parcours. Dat heeft voorzitter Ronnie Buiks van de Stichting Wielertopsport Etten-Leur bekendgemaakt.

De Oude Bredaseweg verdwijnt uit de route. In plaats daarvan wordt een lus extra gemaakt, of via de Ridderstraat of via de Hof van den Houte.

"Deze wijziging moeten we aanbrengen omdat we anders van de KNWU geen volgauto's meer achter de renners mogen laten rijden. Daar is de huidige route iets te klein voor. Als we de route veranderen zoals aangegeven en daarmee dus het rondje net wat groter wordt, is het geen probleem om volgauto's toe te laten", legt Buiks uit.

De wijziging van het parcours betekent tevens dat de start en finish ook een andere plek krijgen. Die komt op de Anna van Berchemlaan ter hoogte van Nieuwe Nobelaer. Recht tegenover de nieuwe VIP-locatie op het parkeerterrein aan de zijde van het Oderkerpark.

Tent

"We gaan daar een grote tent neerzetten met inrichting, en de catering zal verzorgd worden Partyservice Jan Vermunt."

De VIP-locaties bij Het Witte Paard en die op de Markt - de laatste speciaal voor genodigden van de Rabobank - komen hiermee te vervallen. De VIP-locatie op de Markt gaat integreren in de nieuwe locatie. Vorig jaar telde de wielerronde in totaal bijna 1.300 vips.

Formule

Het dagprogramma zal op zondag 19 augustus niet veel wijzigen in vergelijking met de voorgaande edities.

Buiks: "We gaan proberen om bij de profs weer een ijzersterk deelnemersveld aan de start te krijgen. Ook dit jaar willen we inzetten op de komst van zoveel mogelijk truien. Maar we hebben wel gemerkt, vorig jaar onder andere, dat een en ander ook afhangt van de beschikbaarheid en de bereidwilligheid van de renners zelf."