De bewoner van het huis dat afgelopen weekeinde in Roosendaal werd beschoten, heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente. De 30-jarige man is het niet eens met de sluiting van zijn huis en een gebiedsverbod dat burgemeester Jacques Niederer woensdag oplegde.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de woning aan de Amethistdijk door een nog onbekende dader beschoten. Tijdens deze schietpartij was een gezin met drie jonge kinderen aanwezig. Er vielen geen gewonden. 

Maandag werd bekend dat de bewoner van het huis verdacht wordt van een schietpartij aan de Diamantdijk in december. Hierbij raakte een 22-jarige Roosendaler gewond. De bewoner was sinds donderdag vrij uit voorarrest, maar kreeg woensdag te horen dat hij een gebiedsverbod voor vier weken kreeg. Ook werd de woning gesloten. 

Reactie

"Dit is de wereld op zijn kop'', reageert advocaat Marc Crombach van de bewoner donderdag op de sluiting van de woning en het gebiedsverbod. Crombach zegt dat de de bewoner al maanden wordt bedreigd en daarvan ook aangifte heeft gedaan. "Maandenlang heeft de politie niks gedaan met de aangifte en nu is dit de enige oplossing? De meeste reële oplossing is de arrestatie van de schutter'', aldus de raadsman.

Het vermoeden bestaat dat de beschieting van het huis het gevolg is van ruzie in het drugsmilieu, die eerder ook al resulteerde in een schietpartij.

Gesloten

De beschoten woning is voor vier weken gesloten. De gemeente heeft hem en zijn gezin tijdelijk vervangende woonruimte aangeboden. Maandag werd bekend dat het gezin is ondergedoken.

Naar aanleiding van de schietpartij gaat de gemeente camera's op de Amethistdijk, Diamantdijk en Desmijndijk plaatsen. Daarnaast houdt de politie sinds afgelopen zondag verscherpt toezicht in de wijk.