Burgemeester Jacques Niederer gaat tijdelijk de huurwoning aan de Amethistdijk in Roosendaal sluiten waar afgelopen weekend op werd geschoten. Ook krijgt de 30-jarige bewoner een gebiedsverbod.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de woning door een nog onbekende dader beschoten. Tijdens deze schietpartij was het gezin met drie jonge kinderen aanwezig. Er zijn geen gewonden gevallen.

Naar aanleiding van de schietpartij gaat de gemeente camera's op de Amethistdijk, Diamantdijk en Desmijndijk plaatsen. Daarnaast houdt de politie sinds afgelopen zondag verscherpt toezicht in de wijk.

Maandag werd bekend dat de bewoner van het huis verdacht wordt van een schietpartij aan de Diamantdijk in december. Hierbij raakte een 22-jarige Roosendaler gewond. Hij was sinds donderdag vrij uit voorarrest.

Gesloten

De beschoten woning wordt voor vier weken gesloten. De 30-jarige mannelijke bewoner van het pand mag vier weken lang niet in de wijk Kortendijk komen. De gemeente heeft hem en zijn gezin tijdelijk vervangende woonruimte aangeboden. Maandag werd bekend dat het gezin is ondergedoken.

De gemeente meldt dat het mogelijk om een drugsgerelateerd conflict gaat.