Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tbs geëist tegen de 30-jarige man die verdacht wordt voor mishandeling van een 56-jarige vrouw in Zevenbergen in maart vorig jaar. De verdachte is ontoerekeningsvatbaar verklaard, waardoor hij niet gestraft worden.

Dat bevestigt het OM aan NU.nl.

De verdachte man kan, als hij zich niet aan de voorwaarden houdt, alsnog tbs met dwangverpleging krijgen. Deze maatregel is volgens het OM nodig, omdat het gevaar op herhaling groot is.

Ook wil justitie dat de man meer dan 50.000 euro schadevergoeding betaalt aan het slachtoffer. 

Zwaargewond

Op 21 maart vorig jaar werd de 56-jarige vrouw zwaargewond gevonden voor haar appartementencomplex aan de Aquamarijn-Amber in Zevenbergen. De 30-jarige verdachte, die ook een bewoner is van het appartementencomplex, is nog dezelfde dag aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

De vrouw had door de mishandeling meerdere breuken opgelopen in haar gezicht en haar ribben. Ook hield het slachtoffer er een hersenbloeding over. Het 56-jarige slachtoffer was er na de mishandeling slecht aan toe en werd in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden.

Inmiddels is het slachtoffer weer thuis, maar heeft ze nog last van zware fysieke klachten.

Kliniek

De 30-jarige verdachte zou volgens Omroep Brabant opgenomen zijn in een kliniek in Poortugaal. Daar is hij door een psychiater volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard.