Burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout heeft vrijdagavond zijn ontslag ingediend wegens 'grensoverschrijdend gedrag' tijdens een personeelsborrel van de gemeente.

Dat laat hij weten via de website van de gemeente. Hierin stelt de VVD'er op het desbetreffende feest te veel alcohol te hebben gedronken, terwijl hij piketdienst had.

Enkele weken na het incident verklaarden zijn collega’s dat de stadsbestuurder 'grensoverschrijdend gedrag' had vertoond. "Dat zijn mensen die zich beschadigd voelen", aldus Huisman, die in 2009 burgemeester van de Brabantse gemeente werd.

De politicus biedt in de verklaring zijn verontschuldigingen aan. "Ik trek uit dit alles de uiterste consequentie en heb besloten mijn ontslag als burgemeester van Oosterhout in te dienen."

Politieke carrière

De 58-jarige stadsbestuurder begon zijn politieke carrière bij de gemeente Gouda en de provincie Utrecht. In 1994 werd Huisman raadslid in Utrecht voor de VVD. Drie jaar later vertrok hij naar Limburg en werd burgemeester van de gemeente Kessel. In 2001 werd hij burgemeester van Hilvarenbeek. Acht jaar later trad Huisman aan als burgemeester van Oosterhout.