De politie heeft donderdagavond een 61-jarige vrouw aangehouden die zich had verschanst in een caravan op het ontruimde Fort Oranje.

Dit meldt de wijkagent van de camping in Zundert. Het is niet bekend waarom de Roosendaalse vrouw haar toevlucht zocht op de leeggehaalde camping.

In december vorig jaar werd het laatste veld op de camping leeggehaald. Mensen met een zorgindicatie mogen nog wel op het terrein blijven tot voor hen een andere oplossing is gevonden. 

Beveiliging is 24 uur per dag aanwezig tot de camping helemaal niet meer bewoond wordt, meldde de veiligheidsregio eerder.

Probleemcamping

Op 23 juni van dit jaar gaf Zundert te kennen de probleemcamping te willen sluiten, na een lange geschiedenis van incidenten op het gebied van criminaliteit. Eind juli is gestart met de ontruiming. Het is nog niet bekend wat er in de toekomst met het terrein gaat gebeuren. 

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de op dat moment 2.500 inwoners uitgelicht.