De politie verdenkt een persoon van vier verschillende incidenten in de omgeving van Gilze. Hierbij gaat het om aanranding, schennispleging en (poging tot) straatroof.

De incidenten vonden plaats in Molenschot, Hulten en Gilze, meldt de politie maandag.

Het eerste incident vond plaats op maandagmiddag 27 november 2017. Rond 17.15 uur fietste een vrouw op de Molenschotsedijk toen ze merkte dat een man achter haar fietste. 

Hij ging dicht achter haar rijden en kneep vervolgens in haar billen. Niet veel later zette de man zijn fiets stil en haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek. De vrouw kon de man passeren en verloor hem uit het zicht.

Poging straatroof

Het tweede incident gebeurde op maandag 11 december rond 16.30 uur. Een vrouw stond op de Burgemeester Ballingsweg in Hulten op de bus te wachten toen zij bijna werd beroofd. Vanuit het niets sprong iemand op haar rug en duwde haar richting de grond.

Hij greep naar haar tas, maar het lukte de dader niet deze los te trekken. Hij rende vervolgens zonder buit weg in de richting van de Broekdijk.

Schennispleging

Op donderdag 14 december omstreeks 17.15 uur reed een vrouw op haar fiets over de Broekstraat in de richting van de Kapelstraat in Molenschot. Ter hoogte van de kerk merkte zij dat er een jongen achter haar fietste. Halverwege de Kapelstraat kwam deze jongen naast haar fietsen en gaf haar een duw. Hij blokkeerde vervolgens de weg, stak zijn handen in zijn broek en betastte zijn geslachtsdeel.

Een half uur later, op dezelfde dag, werd een scholiere op de oprit van haar huis aan de Broekstraat beroofd van haar tas. Toen ze haar fiets in de schuur wilde zetten kwam een jongen met een bedekt gezicht en een capuchon op op haar af. De scholiere gaf hem een duw toen hij te dicht bij kwam, waarop de man er met de tas van het slachtoffer vandoor ging in de richting van de Heideweg.

Signalement

De politie vermoedt dat bij alle incidenten sprake is van dezelfde dader. Het zou gaan om een blanke man van zeventien tot twintig jaar oud. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en droeg een (donker)groene jas met capuchon en vermoedelijk een rugzak.