De 24-jarige oud-voetballer van Willem II, Virgil Misidjan, wordt verdacht van zware mishandeling naar aanleiding van een parkeerruzie in Roosendaal. Dat bevestigt de advocaat van de voetballer aan BN DeStem. 

Het 68-jarige slachtoffer heeft een dubbele enkelbreuk en een verwonding aan zijn elleboog opgelopen. Hij moest in het ziekenhuis worden opgenomen en een spoedoperatie ondergaan.

De profvoetballer moet zich op 30 maart melden bij de rechtbank. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) op Twitter. Misidjan is op dit moment actief voor de Bulgaarse topclub Ludogorets.

Het incident deed zich vrijdagavond voor aan de Burgemeester Prinsensingel in Roosendaal. Volgens BN DeStem zou de verdachte door de bewoner van het huis erop zijn gewezen dat zijn auto de toegang tot het achterterrein blokkeerde.

Racistisch

Over wat zich daarna heeft afgespeeld verschillen de verhalen. Volgens een kennis van Misidjan werd de voetballer geduwd en zouden er ook racistische opmerkingen zijn geuit.

De vrouw van het slachtoffer ontkent dit en zegt dat haar man alleen beleefd heeft gevraagd aan de voetballer zijn auto te verplaatsen. Misidjan zou daarop de man hebben getrapt.