Door een landelijke staking rijden donderdag geen bussen in Brabant. Chauffeurs van onder andere Arriva en Connexxion hebben het werk neergelegd.

"De stakingsbereidheid is dusdanig groot dat we het niet verantwoord vinden om de dienstregelingen uit te voeren", laat Arriva weten.

Volgens Omroep Brabant staken in totaal 1.300 chauffeurs in de provincie. Ook de buurtbussen rijden niet. De staking duurt naar verwachting tot donderdag 23.00 uur.

Een woordvoerder van Arriva laat aan de omroep weten dat de bussen 'in principe' niet meer gaan rijden, omdat er niet genoeg werkwillige chauffeurs zijn. 

De werknemers in het streekvervoer willen afspraken over een vermindering van de werkdruk. Ook willen ze een loonsverhoging van 3,5 procent over twaalf maanden, waar de werkgevers niet meer dan 2 procent bieden. 

Dit is waarom chauffeurs van streekbussen in het hele land staken
70
Dit is waarom chauffeurs van streekbussen in het hele land staken

Plaspauzes

Chauffeurs zouden volgens de vakbond steeds vaker te maken hebben met roosters waarin vier uur achter elkaar gereden moet worden, geen plaspauzes krijgen en eventueel verloren tijd moeten inhalen in hun lunchpauze.

Connexxion laat weten dat de staking ook effect zal hebben op de nachtdiensten. Vanaf vrijdagochtend is er weer een normale dienstregeling.