West-Brabant en de rest van het land krijgen woensdag te maken met een westerstorm. Onder meer een muur van het trappenhuis van een school in Etten-Leur is woensdag ingestort. 

Ook is er schade aan de straat gemeld en met name in het westelijke deel van de regio stromen meldingen van omgewaaide bomen en weggewaaid tuinmeubilair binnen.

Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom reden woensdagmiddag tijdelijk geen treinen vanwege een boom die op het spoor lag, aldus ProRail. Om 13.10 meldde de NS dat het treinverkeer op het traject weer hervat is. 

"Het is niet normaal druk, sinds middernacht komen er gemiddeld twintig meldingen per uur binnen", meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio aan NU.nl. Om 17.00 uur waren er vanaf middernacht 150 schademeldingen binnengekomen. 

Vanwege de wind, gaat de geplande voorstelling van het Kerstcircus Etten-Leur niet door. "Wij betreuren dit besluit, maar veiligheid gaat boven alles", meldt de circusdirecteur. Vanaf donderdag vinden de shows normaal gesproken weer volgens planning plaats. Het Kerstcircus Etten-Leur duurt nog tot en met zondag 7 januari.

Waarschuwing

Het KNMI heeft code geel afgegeven en waarschuwt voor zware tot zeer zware windstoten.De waarschuwingscode geldt vooralsnog tot woensdagavond 18.00 uur. Een piek wordt aan het eind van de ochtend verwacht. 

In de nacht van dinsdag op woensdag waren al enkele zware windstoten, omdat een voorloper van de storm over het land trok. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de weersverwachting en verkeersinformatie in de gaten te houden. Vooral automobilisten met een aanhanger en het vrachtverkeer moeten extra alert zijn.