De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een hotel en een outletcenter in de Molenstraat in Zundert. Vrijdagavond vonden beide inbraken kort na elkaar plaats. Volgens de politie werd de eigenaar van het hotel in zijn slaapkamer op de eerste etage met twee inbrekers geconfronteerd.

De eigenaar van het hotel vertelde aan de politie dat hij rond 4.45 uur wakker nadat hij gebonk aan zijn slaapkamerdeur hoorde. Er kwamen twee mannen binnen die zijn slaapkamer doorzochten, een derde man bleef bij de voordeur van het woongedeelte staan.

Toen het slachtoffer hoorde dat ze het pand verlieten heeft hij direct 112 gebeld. De indringers hebben geld buit gemaakt. Een van de daders had een masker op. Ze hadden aan de achterkant een ruit ingeslagen.

Ongeveer een kwartier later werd ingebroken in een outletwinkel aan dezelfde Moelenstraat. De toegang tot de zaak werd ook hier verschaft door aan de achterzijde een ruit te vernielen. Er zijn jassen en broeken gestolen. Mogelijk zijn de daders met een auto gevlucht.

Onderzoek

"Agenten hebben in de omgeving nog tevergeefs naar de daders uitgekeken. De politie stelt een sporen- en een buurtonderzoek in en is op zoek naar getuigen. Of het in beide gevallen om dezelfde inbrekers gaat is nog niet duidelijk", meldt de politie.