De politie houdt rekening met één dader voor vier overvallen in Roosendaal die in twee weken tijd zijn gepleegd. De laatste werd donderdagavond gepleegd in een pizzeria op de Nieuwe Markt.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan NU.nl na berichtgeving van BN de Stem.

De andere drie overvallen vonden plaats op maandag 18 december. De politie had destijds al het vermoeden dat dezelfde dader een overval had gepleegd op een tankstation, een pizzazaak en de McDonalds. Dat kwam door de werkwijze van de man en het overeenkomende signalement.

Volgens een woordvoerder van de politie voldoet de dader van de overval van donderdagavond aan hetzelfde signalement en ging de overvaller op dezelfde manier te werk. In alle gevallen werd de overval gepleegd met een mes, door een man die in het Engels geld eiste.

Breda

Donderdagavond vond er om 22.45 uur ook een gewapende overval plaats op een afhaalpizzeria in Breda. De politie laat aan NU.nl weten dat ze momenteel nog geen verband zien tussen de twee overvallen, maar mocht er aanleiding toe zijn, ze een eventueel verband wel mee zullen nemen in het onderzoek.