Het bestuur en de fractie van de CDA-afdeling Moerdijk laten in een verklaring weten 'diep geschokt' te zijn door de aanhouding van Fred W. Het raadslid zit vast op verdenking van witwassen en fraude met omzet- en inkomstenbelasting.

Het in Langeweg woonachtige CDA-raadslid zou dat gedaan hebben voor twee stichtingen waarvan hij bezoldigd voorzitter is. Door zijn frauduleuze handelingen zou de Staat zo'n 400.000 euro zijn misgelopen tussen 2012 en 2017.

De fraude kwam aan het licht na een controle van de Belastingdienst. W. is voorzitter van de stichting ITC (automatisering) voor vijf uur per week en van de stichting Woongenot Nederland voor tien uur per week.

"Wij betreuren het op de eerste plaats dat onze inwoners geconfronteerd worden met deze berichtgeving, juist nu de discussie over integriteit van de politiek en het openbaar bestuur regelmatig onderwerp is in de media", zeggen bestuursvoorzitter Pieter den Hollander en fractievoorzitter Désirée Brummans in de verklaring.

"Wij betreuren deze situatie uiteraard ook voor zijn gezin, onze collega's in de gemeenteraad en voor onze mensen binnen het CDA."

Op dit moment loopt het onderzoek tegen het raadslid. Het bestuur van het CDA beraadt zich over mogelijk te nemen stappen.