Een 26-jarige man uit Bergen op Zoom is vrijdagnacht achtervolgd door een naakte man die hem betrapte bij een inbraak in zijn huis.

De mannen renden vlak na middernacht in de richting van het politiebureau aan de Jacob Obrechtstraat. De inbreker is niet lang daarna aangehouden op het Piusplein.

De bewoner van een woning aan de Meeussenstraat lag te slapen. Hij moest naar het toilet en trof toen een inbreker in zijn woning aan. De bewoner gaf de inbreker te kennen dat hij moest vertrekken, waarop de inbreker wegrende. 

Tijdens die achtervolging hebben diverse mensen, op verzoek van de man, naar de politie gebeld om te vertellen waar de twee renden. Ter hoogte van de Iepstraat raakte de naakte man de inbreker kwijt. Hij besloot naar huis te gaan, zich aan te kleden en verder te zoeken met de auto. Maar kort daarop werd de man aangehouden, door diverse tips.

De verdachte is overgebracht naar een politiecel en zit daar vast. Vooralsnog lijkt het niet dat de man iets gestolen heeft uit de woning. De verdachte zal zaterdag verder gehoord worden over de zaak.