Ongeveer veertig bewoners van Fort Oranje in Rijsbergen hebben woensdagavond geprotesteerd tegen de sluiting van de camping, in het gemeentehuis van Zundert.

De eigenaar van de camping, Cees Engel, voerde het woord namens de bewoners die tegen de sluiting zijn, meldt BN/de Stem.

In oktober besloot de Raad van State dat de ontruiming mocht doorgaan, omdat het belang van de volksgezondheid en openbare orde meer weegt dan het belang van de bewoners van de camping.

De groep bewoners tekenden al in de zomer bezwaar aan tegen de sluiting. Die bezwaren werden woensdagavond tijdens de zitting behandeld door de ‘commissie bezwaarschriften’, aldus BN/de Stem.

Ontruiming

Op 23 juni van dit jaar gaf Zundert te kennen de probleemcamping te willen sluiten, na een lange geschiedenis van incidenten op het gebied van criminaliteit. Eind juli is gestart met de ontruiming. In december wil de gemeente de camping leeg hebben. 

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de op dat moment 2.500 inwoners uitgelicht.