Je kunt verzuim en uitval door stress voorkomen. Dat kun je samen met je werkgever doen. Om gezond en productief aan het werk te blijven, zijn maatregelen nodig. Dat maakt het makkelijker om langer en fitter door te werken.

Werkbelasting verlagen, taken aanpassen en seniorenverlof regelen; het zijn allemaal voorbeelden van preventie. Ze helpen om optimaler te functioneren, maar niet voldoende. Het is echter ook belangrijk dat je werkgever zorgt voor een beter werkklimaat, stimulerende mogelijkheden voor ontwikkeling en een actief beleid dat zich richt op álle medewerkers.

Werkdruk verlagen
Een hoge werkdruk, onderlinge conflicten of agressieve klanten hebben een negatief effect en kunnen leiden tot chronische vermoeidheid en uitputting. Praat met je werkgever over oplossingen voor deze stressfactoren. Zorg daarnaast dat je een goede relatie hebt met je collega’s, zodat je steun hebt in je werk. Ook helpt het als je je werk zelf in kunt delen, je persoonlijk kunt ontwikkelen en genoeg variatie in je taken hebt.

Uitdagend en waardevol werk
Als je snapt waarom je bepaalde taken moet uitvoeren, wat dat oplevert en wat het bijdraagt aan het grotere geheel, voel je je waardevoller. Daarnaast is het fijn als je werk uitdagend is en je ervan leert. Daardoor blijf je je mogelijkheden, nieuwsgierigheid en creativiteit gebruiken. Dat zorgt voor persoonlijke groei én voor betere prestaties van je bedrijf of organisatie. En het belangrijkste: het kan zelfs een burn-out voorkomen.