De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft een nieuw personeelsbeleid aangekondigd. Voortaan moet 50 procent van het nieuw geworven personeel vrouw zijn, zo blijkt dinsdag uit een e-mail die de top van de bank naar het personeel heeft gestuurd.

Daarnaast wil de bank dat het personeel voor 11 procent uit Afro-Amerikanen zal bestaan en voor 14 procent uit latino's. Het gaat om beginnende analisten en bankiers, die 70 procent van het jaarlijks nieuw aangenomen personeel uitmaken.

Afdelingen zijn zelf verantwoordelijk voor het realiseren van meer diversiteit. Bij het belonen en promoveren van managers wordt meegewogen in welke mate zij zich hiervoor hebben ingezet.

Bij Goldman Sachs loopt sinds een jaar een diversiteitsprogramma. De aankondiging betekent een uitbreiding daarvan. Er werken bij de bank met relatief veel witte mannen.

Er wordt nog bekeken of er ook meer gestuurd kan worden op het aannemen van mensen uit de lhbt-gemeenschap, mensen met een beperking en veteranen.

"Het is belangrijk dat al onze mensen zich gewaardeerd voelen en dat we onze verschillen omarmen", zo staat in de aankondiging die is ondertekend door de topmannen David Solomon, John Waldron en Stephen Scherr.