Steeds meer bedrijven hebben een budget klaarliggen voor de ontwikkeling van de werknemers. Een budget dat allerlei namen kan hebben en waarbij je zelf mag bepalen waar je het aan uitgeeft zolang het je min of meer helpt in je carrière of duurzame inzetbaarheid.

Maar de vrijheid over het eigen budget levert ook meteen een probleem op: waar moet je dit geld aan uitgeven?

In 2018 hadden 2,3 miljoen werknemers een budget voor duurzame inzetbaarheid, meldt werkgeversvereniging AWVN. Maar volgens bijna twee derde van de werkgevers waren de medewerkers hier helemaal niet actief mee bezig.

Verder zijn er steeds meer cao's met afspraken over een keuzebudget. Zo hebben alle gemeentelijke ambtenaren sinds 1 januari 2017 een zogeheten individueel keuzebudget (IKB) en zitten in steeds meer cao's een zogeheten persoonlijk keuzebudget (PKB).

Zoek uit wat je eigenlijk wil

Hierin komen allerlei toeslagen en uitkeringen samen, inclusief de bovenwettelijke verlofdagen, de vakantietoeslag en de eindejaarsuitkering. Afhankelijk van de afspraken lopen deze bedragen op tot enkele duizenden euro's.

Het belangrijkste bij het besteden van dit geld is weten wat je wil gaan doen, zegt AWVN-woordvoerder Jannes van der Velde. "Wat wij propageren is om eerst wat aan zelfinzicht te doen", legt hij uit. "Zonder dat dat zweverig moet worden", voegt hij er snel aan toe.

Dit komt erop neer dat je erachter moet komen wat je wilt gaan doen, wat je leuk vindt en wat je eigenlijk al kan. "Men moet zich eerst die vragen stellen", zegt hij. Het starten van een opleiding is uiteindelijk een sluitstuk in plaats van een start, voegt Van der Velde toe.

Simpele vragen stellen

Hoe kom je tot de antwoorden op die vragen? Hij verwijst naar de methode die een app van AWVN gebruikt. "Die app stelt de vraag: hoe was jouw dag? Als je die beantwoordt met dat het een rotdag was, stelt de app de vraag waardoor dat kwam."

"Door dat soort hele simpele vragen te stellen, kom je erachter dat je bepaalde dingen leuk vindt. Door dat wat te verdiepen, komen mensen erachter waar ze goed in zijn en waar ze naartoe willen."

Een goed idee is ook om een gesprek aan te gaan met een loopbaanadviseur, gefinancierd met jouw budget. Van der Velde beveelt ook een financiële scan aan, waarin adviseurs gaan kijken naar het inkomen op de lange termijn.

Levenstandaard op peil houden

Van der Velde haalt het voorbeeld aan van een vijftigplusser. Iemands beroep kan bijvoorbeeld te zwaar worden. Maar vijftigplussers zijn vaak bang dat relatief hoge inkomen te verliezen.

Uit zo'n financiële scan kan dan komen dat iemand bijvoorbeeld met wat minder toekan om zijn of haar levensstandaard op niveau te houden. Als je weet wat je je kunt veroorloven, is het makkelijker om een eventuele overstap te maken.