Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen niet dat de proeftijd voor werknemers die ergens aan het werk gaan, wordt uitgebreid naar vijf maanden. De huidige twee maanden proeftijd is lang genoeg, vinden ze.

Dat bevestigen de parlementariërs van de vier regeringspartijen aan NU.nl na berichtgeving van het AD.

Het kabinet wil vaste banen aantrekkelijker maken en flexibel werk, zoals tijdelijke contracten, terugdringen.

In de nieuwe arbeidswet van minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) zijn daarvoor een aantal maatregelen genomen. "Voor werkgevers is het een grote stap om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden, zeker als ze de werknemer niet kennen", staat er in de toelichting van de wet.

Om "deze drempel" voor werkgevers en werknemers te verlagen, wordt in de arbeidswet van Koolmees voorgesteld om de proeftijd te verlengen.

Maar dat onderdeel kreeg veel kritiek van werknemersorganisaties en deskundigen. Vakbond de FNV vreest dat hier misbruik van kan worden gemaakt door werkgevers. "Werknemers kunnen tot op de laatste dag zonder reden op straat worden gezet", liet de vakcentrale al eerder weten.

Ook de Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van de regering, zette vraagtekens bij onder meer dit punt.

Coalitie 'niet getrouwd' met de maatregel

Tot dat inzicht komen de coalitiepartijen nu ook. "Het is inderdaad de vraag of de potentiële kansen opwegen tegen de risico’s op misbruik", zegt CDA-Kamerlid Pieter Heerma.

Eppo Bruins van de ChristenUnie laat weten kritisch te zijn op een proeftijd van vijf maanden. "Ik weet dat de andere drie ook niet getrouwd zijn met deze maatregel", zegt Bruins over zijn coalitiecollega’s VVD, D66 en CDA.

De coalitiepartijen onderschrijven het doel van de wet: een vaste baan eerder binnen handbereik. “Daarvoor hebben we reeks maatregelen, maar bij deze zijn twijfels of het gaat werken”, zegt VVD’er Dennis Wiersma.

Dat de coalitie het oneens is met de verlenging van de proeftijd, betekent niet dat ze de hele wet niet steunen.

In de arbeidswet wordt onder andere voorgesteld om het ontslagrecht te versoepelen, de ontslagvergoeding aan te passen en het aantal tijdelijke contracten die werkgevers achter elkaar mogen geven uit te breiden.

Donderdag debatteert de Tweede Kamer met Koolmees over de nieuwe arbeidswet, die voluit Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) heet.