Werkgevers die mensen zoeken voor financiële vacatures hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt. Gemiddeld staat 40 procent van deze vacatures langer dan zestig dagen open, meldt vacaturesite Indeed aan de hand van een eigen analyse.

Vooral voor de functie van financieel consultant zijn moeilijk kandidaten te vinden. Maar liefst 69 procent van de vacatures voor deze functie staat meer dan zestig dagen open. Daarachter volgen de functies van risk manager en senior risk manager, waarbij respectievelijk 54 en 55 procent van de vacatures lang openstaat.

"We zien over het algemeen dat de zwaardere functies moeilijker te vervullen zijn", zegt Sander Poos, managing director van Indeed Benelux. "Maar ook voor wat meer specialistische functies als medewerker hypotheken zijn momenteel weinig kandidaten te vinden."

In 2018 liep het aantal vacatures voor financiële functies met 14 procent op. Volgens Indeed waren KPMG, Deloitte en Rabobank vorig jaar naar de meeste financiële werknemers op zoek.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!