In Nederland ligt het salaris van een manager ongeveer drie keer zo hoog als dat van een secretaresse.

De loonkloof tussen een gemiddelde werknemer en een senior manager bedraagt in Nederland dan ook 3, zo meldt organisatieadviesbureau Hay Group op basis van internationaal onderzoek.

De loonkloof is in Nederland ongewijzigd sinds het begin van de crisis, in 2008. Dit in tegenstelling tot veel andere landen, waar de verschillen sinds 2008 zijn opgelopen. Gemiddeld is de loonkloof toegenomen van 5,8 in 2008 naar 6,4 in 2014. In China bijvoorbeeld verdient een senior manager dertien keer zoveel als een gemiddelde werknemer.

Nederland scoort in lijn met omliggende landen. De loonkloof in België en Duitsland is 2,8 en de loonkloof in Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk 3,3. Zwitserland en Noorwegen hebben met 2,5 de kleinste loonkloof, terwijl een manager in Oekraïne 11,4 keer zoveel verdient als een gemiddelde werknemer.

"Een verschil in salariëring kan motiverend werken en helpen talent aan te trekken, maar het moet wel uitlegbaar zijn", stelt Anne Branger, directeur beloningsonderzoek bij Hay Group.