De helft van de bedrijven heeft een eigen vijver voor toptalenten die belangrijke posities kunnen innemen.

Dit blijkt uit het wereldwijde onderzoek Best Companies for Leadership van Hay Group onder ruim 17.000 werknemers.

Uit de resultaten van het onderzoek is een top twintig opgesteld met bedrijven waar het best leiding wordt gegeven. In deze top staat leverancier Procter & Gamble op de eerste plaats. General Electric, Coca Cola, IBM en Unilever completeren de top vijf. Van de bedrijven die in deze lijst staan, leidt 80 procent zelf talenten op.

Hetzelfde aantal heeft speciaal hiervoor carrièrepaden ontwikkeld om mensen voor te bereiden op een belangrijke rol in het bedrijf, terwijl minder dan de helft van de overige bedrijven dit heeft gedaan, zo blijkt uit het onderzoek.

Belangrijke rol

Bij ruim 90 procent topbedrijven wordt een belangrijke rol vervuld door iemand uit de eigen organisatie, terwijl er bij ruim 30 procent van de overige bedrijven iemand van buitenaf komt.

Daarnaast hebben medewerkers bij acht op de tien bedrijven uit de top twintig een duidelijk idee over hun carrièrekansen. Bij de overige bedrijven is dit 45 procent.

De meerderheid van de topbedrijven geeft de voorkeur aan groepstrainingen en bijeenkomsten om talenten op te leiden. Wanneer toekomstige leiders elkaar hierbij ontmoeten, leidt dit tot een netwerk waarin samenwerken vanzelfsprekender wordt, zo stellen de onderzoekers.