Het humeur van iemand op de werkvloer heeft invloed op wat er wordt gegeten voor de lunch. 

Dit blijkt uit onderzoek van Gaviscon onder 2.000 werknemers, schrijft Daily Mail.

Werknemers die een slechte dag op het kantoor hebben, zijn sneller geneigd om slecht en ongezond te eten. Daartegenover staat dat degenen die zich goed voelen op werk juist kiezen voor een gezonde lunch, zoals een salade of een broodje met weinig calorieën.

Meer dan driekwart van de respondenten zegt dat hun humeur op het kantoor "zeker" invloed heeft op wat zij eten tijdens de lunch. De helft zegt te kiezen voor een gezonde lunch als zij vrolijk zijn.

Excuus

Iets meer dan de helft schuift de "gezonde plannen" die zij hadden voor de lunch opzij wanneer ze een slechte dag hebben en nemen dan sneller een pizza of hamburger. Zeven op de tien zegt dan ook dat een slecht humeur een excuus is om ongezond te eten.

Een derde van de respondenten omschrijft de werklunches als "vet", terwijl 45 procent zegt dat hun normale lunch "behoorlijk gezond" is. Gemiddeld besteden de respondenten zes minuten aan hun lunch en eten zij drie keer per week achter het bureau.

Per jaar eet een werknemer gemiddeld 38 keer ongezond vanwege het slechte humeur en is daarbij 222 dollar, bijna 180 euro, kwijt.