ASSEN - Vier zorgverzekeraars proberen dit jaar ongeveer tweehonderd langdurig werklozen aan het werk te krijgen in de zorgsector. Zij werken daartoe samen met gemeenten en reïntegratiebedrijven. Dat heeft verzekeraar Groene Land Achmea dinsdag gezegd.

De gemeente Assen en Groene Land Achmea zijn in 2002 begonnen om zestig langdurig werklozen klaar te stomen voor een baan in de zorg. “Vijftien van hen hebben werk gevonden en 27 mensen lopen stage of volgen een opleiding”, aldus een woordvoerder van de zorgverzekeraar. Het project wordt nu uitgebreid met dertig mensen.

Achmea probeert ook in Emmen en Lelystad langdurig werklozen te helpen. In Emmen gaat het om dertig mensen en in Lelystad om twintig. De verzekeraar verwacht dat uiteindelijk ongeveer 35 procent van hen een vaste baan krijgt.

Volgens een woordvoerder van Achmea voeren andere zorgverzekeraars soortgelijke projecten uit in andere steden. Het gaat daarbij om De Friesland Zorgverzekeraar in Leeuwarden, Menzis in Groningen en Univé in Alkmaar.