AMSTERDAM - Bij warenhuisketen V&D verdwijnen geen 2300 mensen maar meer dan 2700. Dat heeft een woordvoerder van Vendex KBB woensdag bevestigd na een eerdere melding van FNV Bondgenoten. Het aantal te schrappen volledige banen blijft gelijk aan de eerder genoemde 1800, maar de verhoudingen zijn veranderd. Er verdwijnen meer part-timers.

Volgens het warenhuisconcern zijn er inmiddels 1590 volledige banen geschrapt. Dat komt overeen met de genoemde 2700 mensen. Er vertrekken meer deeltijdwerkers dan aanvankelijk was gedacht. "Daar zitten ook veel seizoenskrachten bij", aldus de woordvoerder woensdag.

Het bedrijf houdt donderdag een bijeenkomst voor de pers waar directeur D. Goeminne van V&D een toelichting geeft op de te nemen maatregelen bij de kwakkelende dochter.

Warenhuisketen V&D zit in zwaar weer. De winkels zagen in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2003/2004 hun omzet dalen tot 215 miljoen euro, 9,3 procent minder dan dezelfde periode het jaar ervoor. Daarmee is V&D het slechtst presterende bedrijfsonderdeel van moederconcern Vendex KBB.

In september vorig jaar kondigde Vendex KBB een grootschalige reorganisatie bij V&D aan. De directie wil circa 1800 van de in totaal ongeveer 8500 arbeidsplaatsen schrappen. Bovendien wil het concern minimaal twaalf kleinere warenhuizen sluiten. Daarvan zijn er inmiddels vijf dicht. De overige zeven vestigingen sluiten nog dit jaar. Die winkels zijn goed voor 210 volledige banen. Maar omdat er veel deeltijdwerkers actief zijn, gaat het om veel meer mensen.