AMSTERDAM – Extreem veel Ierse werkplekken blijken zeer onhygiënisch. Vieze bureaus bevatten veel ziektekiemen die zich snel kunnen verspreiden onder medewerkers op kantoor.

“Advocaten en accountants zijn de meest onhygiënische werknemers op kantoor”, zo stelt Viking, een leverancier van kantoorartikelen. Het bedrijf onderzocht honderden kantoren in Ierland op hygiëne, zo schrijft Independent.

Op bijna tweederde van de toetsenborden werden bacteriën gevonden, bij sommigen werd er zelfs schimmel aangetroffen. Ook telefoons en bureaus bleken vol ziektekiemen te zitten, zo bleek na het analyseren van uitstrijkjes, ingezonden door honderden kantoormedewerkers.

Voedsel

Technische medewerkers, advocaten en accountants bleken de meest onhygiënische werkplekken te hebben; maatschappelijk werkers bleken het meeste schimmelende voedsel op hun bureau te hebben.

Ruim de helft van de kantoormedewerkers was zich niet bewust van het feit dat er zoveel bacteriën op hun toetsenborden, telefoons en beeldschermen zaten. Viking zegt het 'onthutsend' te vinden dat tweederde van de kantoormedewerkers die hun lunch achter hun bureau opeet, het bureau naderhand niet schoonmaakt.