Wetenschappers onthullen aantrekkelijkste dansbewegingen voor vrouwen

Britse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar hoe vrouwen het best kunnen bewegen op de dansvloer. Bewegen met de heupen en dansen op de maat van de muziek wordt door velen gewaardeerd.

"Ook het bewegen van armen en bovenbenen doet het goed", zegt onderzoeker Nick Neave van de Universiteit van Northumbria in The Guardian. Volgens Neave zou je vooral asymmetrische bewegingen moeten maken.

Voor het onderzoek werden de dansbewegingen van 39 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar vastgelegd. Zij werden omgetoverd in avatars om te voorkomen dat ze zouden worden beoordeeld op lengte, kleding of uiterlijk.

Hun filmpjes werden vervolgens getoond aan 57 mannen en 143 vrouwen, die de dansjes konden beoordelen met een cijfer tussen de 1 en de 7.

Danspasjes

Bepaalde danspasjes worden door zowel mannen als vrouwen hoog gewaardeerd. "Ze waren het duidelijk met elkaar eens in hun mening wie de beste dansers waren", aldus Neave. "Het klopt dat vrouwen dansen om zich in de kijker te spelen bij mannen, maar ze dansen ook om andere vrouwen te laten zien hoe goed ze zijn."

De manier waarop iemand danst kan veel over die persoon zeggen. "Het houdt verband met je gezondheid, je hormonale status, je persoonlijkheid en mogelijk ook dingen als intelligentie en creativiteit", zegt Neave. "Je ziet iemand bewegen en daaruit kun je een heleboel opmaken."

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Scientific Reports.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie