Nederlandse fietsers vinden Drenthe aantrekkelijkste fietsprovincie

Recreatieve fietsers geven Nederland als fietsland een 7,9. Drenthe wordt met een 8,4 de aantrekkelijkste provincie gevonden om te fietsen.

Flevoland scoorde het laagst met een 7,5. De cijfers zijn het resultaat van een enquête van de ANWB en enkele fietsersorganisaties onder 11.228 recreatieve fietsers.

Er is ook kritiek. 26 procent van de Nederlanders stoort zich aan drukte op de fietspaden. In Zuid-Holland is dat volgens de respondenten het ergst: 37 procent vindt de paden daar storend druk.

Andere ergernissen zijn slechte wegen, snelheidsverschillen en asociaal gedrag van andere weggebruikers. De helft van de ondervraagde fietsers vindt dat het comfort van fietspaden verbeterd moet worden.

De ANWB merkt op dat steeds meer recreanten een elektrische fiets gebruiken. Van alle ondervraagden heeft 32 procent een e-bike. Ze missen echter voldoende laadpalen en vinden dat fietspaden nog niet goed zijn ingericht voor de hogere snelheid en wendbaarheid van hun fiets.

Meer fietsen

Overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten willen dat Nederlanders nog meer gaan fietsen dan ze momenteel al doen en komen op termijn met een gezamenlijk actieplan. 

In het plan moet er onder andere meer geïnvesteerd worden in regionale fietsroutes. Ook is het de bedoeling dat fietsers in steden meer ruimte krijgen. Verder moet het nog makkelijker worden van de fiets op het openbaar vervoer over te stappen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie