Nostalgische geschenken als bordspellen zijn dit jaar populair als sinterklaascadeau. Dat vertellen verschillende (web)winkels aan NU.nl.

"We merken dat mensen verlangen naar nostalgie", vertelt een woordvoerder van Bol.com. "Zo worden er veel dingen van Pokémon verkocht, maar ook veel bordspellen, zoals Kolonisten van Catan en Monopoly."

Ook in de winkels van Intertoys en Bart Smit zijn zowel bordspellen als Pokémon-artikelen populair. "De Pokémon-hype blijkt nog lang niet voorbij. De ruilkaarten, maar ook de videospellen met dit thema zijn erg populair", vertelt een woordvoerder van moedermaatschappij Blokker Holding.

3D-printers

Naast nostalgische cadeaus, zijn ook juist innovatieve artikelen in opkomst. Zo zijn bij Coolblue virtual reality-brillen "helemaal nieuw" bij de best verkopende producten. De elektronicawebwinkel ziet dat ook smartwatches en activiteitstrackers populair zijn voor pakjesavond.

Bij Intertoys en Bart Smit vindt "innovatief speelgoed" eveneens gretig aftrek: virtual reality-brillen, hoverboards en 3D-printers doen het goed.

Bij Blokker zitten vooral kookapparaten in de lift, zoals de zogenoemde airfryer. "En bij Xenos verkopen we veel popcornmachines, chocoladefonteinen en suikerspinmakers. 'Fun cooking' is dit jaar echt de trend", aldus de woordvoerder.

50 procent drukker

Voor online winkels Coolblue en Bol.com is de sinterklaasperiode drukker dan in 2015. Beiden reppen over een toename van 50 procent in de verkoop. Bol.com verstouwt op de drukste dagen 300.000 artikelen per dag.

"Vorig jaar verwachtten we zo'n drie miljoen Sintcadeaus te verwerken, dit jaar verwachten we er 4,5 miljoen. We verwachten deze stijging onder meer omdat we merken dat online winkelen steeds populairder wordt."