Den Haag praat met moeder die werd ontslagen om borstvoeden

De gemeente Den Haag gaat in gesprek met de vrouw die werd ontslagen omdat ze haar dochtertje onder werktijd borstvoeding gaf. Daarbij wordt ook een mogelijke terugkeer besproken.

De vrouw had een klacht ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens. Dat oordeelde dinsdag dat het uitzendcontract met de vrouw ten onrechte was beëindigd.

Volgens de wet mogen jonge moeders die weer aan het werk zijn gegaan, onder werktijd kolven óf borstvoeding geven totdat hun kind negen maanden is. De gemeente respecteert dat, maar zegt dat er meer aan de hand was.

Zonder overleg

De vrouw zei na terugkeer op de afdeling klantenservice dat ze haar baby thuis borstvoeding wilde gaan geven. Dat mocht, voor één dag. Daarna zouden er nadere afspraken over worden gemaakt. Volgens de gemeente vertrok de vrouw echter op de tweede werkdag zonder overleg naar huis om te voeden. Dat was de aanleiding om het contract te beëindigen.

Het College voor de Rechten van de Mens zegt dat de vrouw beter voor haar terugkeer had kunnen melden thuis borstvoeding te willen geven, maar vindt de kwestie niet ernstig genoeg voor ontslag.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie