Werknemers in Finland nemen de meeste vakantiedagen op en werknemers in Zuid-Korea de minste. In Europese landen worden de meeste vakantiedagen weggegeven.

Dit blijkt uit onderzoek dat is gedaan door reiswebsite Expedia. Hiervoor werden 9.424 werkenden volwassen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië ondervraagd.

In Europese landen worden de meeste vakantiedagen weggegeven, met het hoogste aantal in Finland, gevolgd door Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. In Finland, Frankrijk en Spanje nemen werknemers ook daadwerkelijk al deze dagen op.

Terwijl werknemers in Duitsland en Italië respectievelijk 28 en 25 van hun vakantiedagen gebruiken. Nederlanders krijgen gemiddeld 25 vakantiedagen en nemen er 22 op. 

Zuid-Korea

Werknemers in Noord-Amerikaanse landen als de Verenigde Staten, Canada en Mexico nemen de minste vakantiedagen op. Van de 15 dagen die daar beschikbaar zijn, worden er 12, 14 en 12 dagen genomen. Dit komt overeen met Aziatische landen. Zuid-Koreanen krijgen 15 vakantiedagen en nemen er maar 8 op. Hierbij is Zuid-Korea het land met het minst aantal vakantiedagen.

Japanners nemen 10 van de 20 beschikbare vakantiedagen op, Maleisiërs nemen 12 van de 16 op en Thaise werknemers nemen er 12 van de 15 op.

Een reden voor het niet opnemen van vakantiedagen is dat dit door de werkgever als negatief zou kunnen worden gezien, daarbij voelen sommige werknemers zich schuldig.