Carnavalsseizoen van start in Limburg en Brabant

Limburg en Brabant staan vrijdag al even in het teken van carnaval. In veel dorpen en steden in beide provincies wordt het nieuwe carnavalsseizoen afgetrapt.

In Limburg gebeurt dat in een grote manifestatie op het Vrijthof in Maastricht, in Brabant wordt de "11de van de 11de" in onder meer Eindhoven en Den Bosch gevierd.

Den Bosch is voor deze carnavaleske gelegenheid weer omgedoopt tot Oeteldonk. Trompettisten spelen om 11.11 uur vanaf de toren van de Sint Jan het Oeteldonks Volkslied samen met het carillon en de stadsbeiaardier. Vervolgens kunnen de carnavalsvierders meedoen aan een kroegentocht door de Brabantse hoofdstad.

Ook in Eindhoven lopen al veel carnavalsliefhebbers door de straten. In Maastricht wordt het Vrijthof gevuld met vele duizenden verklede carnavalisten. In de Limburgse hoofdstad zijn zoals gebruikelijk strenge veiligheidsmaatregelen genomen, onder meer om te voorkomen dat minderjarigen alcohol kunnen drinken. Het feestprogramma op het Vrijthof begint traditioneel om 11.11 uur.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie