Nederland daalt op lijst over gelijkheid tussen mannen en vrouwen

Nederland is drie plaatsen gezakt op de ranglijst die de gelijkheid tussen mannen en vrouwen weergeeft. Nederland staat nu zestiende en dat is onder landen als Rwanda, Burundi en Nicaragua.

Dat blijkt woensdag uit de jaarlijkse Global Gender Gap Index van het World Economic Forum (WEF). De index geeft inzicht in de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in 144 landen.

Bij het samenstellen van de lijst wordt gekeken naar economische participatie, toegang tot onderwijs, politieke invloed en gezondheidszorg/levensverwachting.

"Nederland heeft geen progressie geboekt op het gebied van arbeidsparticipatie en inkomensgelijkheid. Ook wereldwijd bezien valt de vooruitgang tegen", aldus de samenstellers.

Scandinavië

"Nederland scoort nog steeds veel beter dan het wereldwijd gemiddelde, maar loopt steeds meer achter op andere zeer competitieve economieën zoals Finland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland."

Vrouwen in Nederland participeren minder in het arbeidsproces dan mannen (74 procent vrouwen ten opzichte van 85 procent mannen) en hebben overwegend een parttime baan (64 procent van de vrouwen ten opzichte van 30 procent van de mannen).

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie