'Meer bestuurders omzeilen deel file via tankstations en parkeerterreinen'

Het gebeurt steeds vaker dat automobilisten een deel van een file proberen te omzeilen door via tankstations en parkeerterreinen langs de file te rijden. Dat zegt de VerkeersInformatieDienst (VID) na vragen van de Telegraaf.

De VID heeft geteld bij op- en afritten en constateerde dat mensen vaker deze manier gebruiken om een deel van de opstopping te omzeilen. "Tijdens de crisis waren er minder auto’s. Toen zagen we ook een stuk minder sluipers", aldus een woordvoerder.

Hoewel de VID het onderzoek heeft bestempeld als "beperkt in reikwijdte", is toch te zien dat soms een derde van het verkeer op deze plaatsen bestaat uit bestuurders die niet stoppen. Het is officieel niet verboden, maar automobilisten schieten er volgens de woordvoerder weinig mee op. "Door de extra voegbewegingen worden files langer. Soms ontstaat zelfs een extra knelpunt omdat de hoofdrijbaan het grote aantal invoegers niet kan verwerken."

"Bovendien kunnen 'fileratten' op verzorgingsplaatsen voor onveilige situaties zorgen. Niet zelden wordt, om tijdwinst te vergroten, met forse snelheid gereden", zegt de VID.

Een pompstation langs de A4 bij Hoofddorp zegt in de Telegraaf inmiddels drempels te hebben aangelegd om mensen die via deze weg proberen een deel van de file voorbij te rijden te ontmoedigen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie