Ongeveer twee op de vijf werknemers werken wel eens thuis

Circa twee op de vijf werknemers verrichten wel eens werk vanuit huis. Gemiddeld werken ze per week zo'n acht uur thuis; een volle werkdag.

20 procent van de Nederlanders werkt in elk geval een dag per week vanuit huis. Tien jaar eerder werkte volgens het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) nog 15 procent van de werknemers vanuit huis.

De groei is volgens de cijfers van de instantie te wijten aan het aantal uren dat mensen nodig hebben om hun werkzaamheden af te ronden. Eenderde van de mensen die vanuit huis werkt doet dat om (over)werk af te maken.

Ook concentratie en efficiëntie zijn belangrijke redenen om het werk vanuit huis te doen; 22 procent zegt daarom vanuit huis te werken. Het afnemen van de reistijd en de mogelijkheid om zorgtaken met werk te combineren zijn minder belangrijke redenen (11 en 8 procent).

Het SCP schrijft dinsdag in een raportage dat deeltijders opvallend minder mogelijkheden hebben tot flexibel werken dan mensen die voltijd werken. Mannen, 55-plussers en hoogopgeleiden hebben de meeste mogelijkheden om flexibel te werken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie