Donateurs geven gemiddeld 111 euro aan vluchtelingenhulp

Nederlanders die geld doneren aan de hulp voor vluchtelingen doneren gemiddeld zo'n 111 euro. Een jaar geleden bedroeg een bijdrage nog zo'n 70 euro. Er werd vorig jaar 7,5 miljoen euro opgehaald, tegenover 3,5 miljoen het jaar ervoor.

Ook het aantal mensen dat doneert aan hulporganisaties voor vluchtelingen blijft groeien. Vluchtelingenwerk, Stichting Vluchteling en Artsen zonder Grenzen melden een groei, hoewel het aantal vluchtelingen dat Nederland bereikt afneemt.

Er was vorig jaar al een toename van het aantal donateurs, omdat er een toename van het aantal vluchtelingen was, schrijft dagblad Trouw donderdag.

Het aantal donateurs voor Vluchtelingenwerk steeg vorig jaar met 30 procent ten opzichte van het jaar ervoor. In totaal waren er 65.000 geldschieters, dit jaar kwamen daar nog eens 5.000 mensen bij.

"Nederlanders willen graag iets voor de vluchtelingen doen, dat merken we", zegt directeur Dorine Manson tegen de krant. Vluchtelingenwerk draagt bij aan de opvang en asiel van vluchtelingen in Nederland.

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling biedt hulp aan mensen in nood in de eigen regio. Vorig jaar haalde de stichting 10 miljoen euro op, tegenover 7,1 miljoen het jaar ervoor.

Het aantal donateurs is vorig jaar met 30.000 mensen toegenomen tot 141.000 donateurs. In het eerste halfjaar van dit jaar blijft het aantal donateurs groeien, bevestigt directeur Tineke Ceelen aan Trouw.

Artsen

Artsen zonder Grenzen, de grootste hulporganisatie voor medische hulp aan onder andere vluchtelingen, zag het aantal vaste donateurs vorig jaar groeien tot 312.000 mensen, tegenover 309.000 mensen het jaar ervoor.

De organisatie kreeg wel te maken in een daling van het aantal losse donaties. Het totale bedrag aan fondsenwerving daalde van 52,1 miljoen in 2014 naar 51,8 miljoen vorig jaar.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie