Bijna alle middelbare scholieren doen vervolgopleiding

Ongeveer 92 procent van de middelbare scholieren die vorig jaar een diploma heeft gehaald, is een vervolgopleiding gaan doen.

Voornamelijk geslaagden in het vmbo zijn na de zomervakantie met een nieuwe studie begonnen.

Meisjes met een havo- of vwo-diploma zijn het minst vaak doorgegaan met een vervolgopleiding, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag heeft bekendgemaakt.

Vmbo

Vmbo'ers studeren zo vaak door omdat zij na hun diploma geen startkwalificatie hebben, concludeert het CBS. Geslaagden met een havo-, vwo-diploma, of een diploma van een basisberoepsopleiding in het mbo hebben een startkwalificatie.

Ruim 90 procent van scholieren die vmbo-b en vmbo-k hebben gevolgd, is een mbo-opleiding gaan volgen. Van de geslaagden van vmbo-t/g is 83 procent direct doorgegaan naar het mbo.

Havo en vwo

Havo-leerlingen die in 2015 hun diploma haalden, zijn in ruim drie kwart van de gevallen naar het hbo gegaan. Bijna 16 procent van de meisjes is niet direct doorgegaan naar een nieuwe studie, tegenover 13 procent van de jongens. Iets meer dan 5 procent is na de havo een vwo-opleiding gaan doen.

Drie kwart van de vwo-scholieren ging vorig jaar door naar het wetenschappelijk onderwijs. Een op de tien vwo'ers koos voor een hbo-opleiding. Ongeveer 15 procent is niet direct doorgegaan met een vervolgopleiding.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie