Steeds meer kinderen wonen niet bij hun vader

Steeds meer kinderen wonen niet op hetzelfde adres als hun vader. In 2015 woonde 18,1 procent van de Nederlandse kinderen tot zestien jaar niet bij de vader, ten opzichte van 12,9 procent in 1996.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) betekent dat dat 549.000 kinderen in 2015 niet bij hun vader woonden. De stijging zou komen doordat steeds meer ouders uit elkaar gaan.

Het komt vaker voor dat kinderen niet bij hun vader wonen wanneer zij ouder zijn. Het percentage van 0-jarigen ligt op 11 procent, bij kinderen van vijftien jaar is dit 25 procent.

Binnen deze leeftijdsgroep heeft ook de grootste stijging plaatsgevonden. In 1996 woonde nog 17 procent van de vaders niet bij hun kind.

Moeder

Nadat ouders hun relatie beëindigen, gaan kinderen bijna altijd bij hun moeder wonen. Slechts 2 procent woont alleen bij de vader of bij de vader en zijn nieuwe partner.

Jaarlijks zijn circa 35.000 minderjarige kinderen betrokken bij een echtscheiding. Geschat wordt dat nog eens 20.000 kinderen een relatiebreuk meemaken bij niet-gehuwde ouders.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie