Steeds meer mensen kiezen voor geregistreerd partnerschap

Steeds meer mensen kiezen voor een geregistreerd partnerschap. In 2015 zijn 13.000 partnerschappen afgesloten. Dat zijn er 2.500 meer dan het jaar ervoor. 

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een geregistreerd partnerschap is bijna hetzelfde als het huwelijk. Wel ontbreekt het jawoord en zijn er andere regels bij kinderen voor partners van het zelfde geslacht.

Het aantal huwelijken is licht gedaald ten opzichte van 2014. De gemiddelde leeftijd waarop mensen een geregistreerd partnerschap afsluiten is vrijwel gelijk aan de leeftijd bij trouwen. Mannen waren in 2015 gemiddeld 37,2 jaar bij het een partnerschap en 37,5 jaar bij een huwelijk.

Voor vrouwen lag die leeftijd op respectievelijk 34,4 jaar en 34,7 jaar. Tien jaar geleden waren mannen en vrouwen gemiddeld nog zo’n vier jaar ouder bij een partnerschap dan bij een huwelijk.

In 2015 zijn in totaal 77.000 officiële verbintenissen (huwelijken, geregistreerde partnerschappen) gesloten, 1000 meer dan in 2014. De toename komt vrijwel volledig door het grotere aantal geregistreerde partnerschappen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie