Mannen voegen na een eerste afspraak hun date sneller toe op Facebook dan vrouwen.

Een kwart van de vrijgezellen voegt iemand toe op Facebook na een eerste date, blijkt uit onderzoek van Lexa onder 9.251 vrijgezelle personen.

Volgens Relatieplanet doen mannen dat inderdaad sneller, maar wachten ze hier één à twee dagen mee na de afspraak. Bijna alle vrijgezellen accepteren dit vriendschapsverzoek, blijkt uit het onderzoek van de datingwebsite. Dat komt vooral door nieuwsgierigheid.

Zeker 16 procent van de ondervraagden voegt hun date nooit toe op Facebook, zegt Lexa. Familie en vrienden van hun date worden ook niet vaak toegevoegd (50 procent), maar 9 procent doet dit na een maand.

Foto's delen

Ook foto's delen van afspraakjes op sociale media is niet populair onder de ondervraagden. Ongeveer 29 procent wacht het liefst een paar maanden voordat ze een foto van de desbetreffende man of vrouw op sociale media plaatsen. 38 procent doet dit liever helemaal niet. Mannen doen dit wel eerder dan vrouwen.

"Dat komt omdat mannen instinctief geneigd zijn eerder te laten zien wie ze 'gescoord hebben' en dat dat voor vrouwen minder belangrijk is", aldus de datingcoach van Relatieplanet.

Foto's van exen blijven vaker staan op sociale media. Meer dan de helft van de ondervraagden laat de foto's met hun ex staan. Wanneer de ondervraagden zien dat hun ex foto's van hun samen heeft verwijderd, vindt de meerderheid dit geen probleem. 11 procent voelt zich dan gekwetst. Vrouwen voelen zich sneller gekwetst dan mannen.

Google

Parship deed onderzoek naar het moment voor de date en vroeg vrijgezellen of ze hun date googelden voordat ze elkaar ontmoetten. 50 procent van de mannen zei hun afspraakje op te zoeken omdat ze het "spannend vinden" om blind het afspraakje in te gaan. Ook vrouwen (75 procent) googelden hun date. Vijf procent van de mannen en vrouwen gaven toe hun date niet te googelen omdat ze dat inbreuk op hun privacy vonden.

Ook op Facebook worden mensen voor de date opgezocht, aldus Relatieplanet. Vooral vrouwen doen dit uit nieuwsgierigheid.