EU-student blijft ondanks crises in eigen land studeren en werken

Ondanks de vele crises van afgelopen jaren willen Europese jongeren niet in een ander EU-land studeren of werken. Ze voelen zich wel door de crises achtergesteld in eigen land.

Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde Eurobarometer, een onderzoek gedaan onder meer dan tienduizend Europeanen tussen zestien en dertig jaar uit alle 28 EU-landen, in opdracht van het Europees Parlement.

Met name in landen die zwaar werden geraakt door de crises zoals Griekenland, Spanje en Portugal, voelen de jongeren zich uitgesloten van het economisch en sociaal leven als gevolg van de slechte tijden.

In deze landen ligt het percentage boven de 80. In landen waar het economisch beter ging, zoals Duitsland en Denemarken ligt dit rond de 30 procent.

Desalniettemin voelt maar een kleine groep (15 procent) zich genoodzaakt naar een ander EU-landen te gaan om te werken of studeren. Alleen in Cyprus is hier een kleine meerderheid voor te vinden (51 procent).

Om jeugdwerkloosheid te bestrijden maakte de EU miljarden vrij. Maar van dit speciale potje heeft driekwart nooit gehoord.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie