Nederland telt 22,7 miljoen fietsen

Nederland had vorig jaar ongeveer 22,7 miljoen fietsen, 200.000 meer fietsen dan een jaar eerder. Gemiddeld had een Nederlander 1,3 fiets.

In 2014 telde ons land 22,5 miljoen fietsen, volgens een schatting van de BOVAG.

Twintig jaar geleden was het aantal fietsen in Nederland nog 16 miljoen. Op een bevolking van 15,5 miljoen mensen kwam dat neer op iets meer dan een fiets per persoon.

De BOVAG schat het aantal fietsen op basis van de bevolkingsgroei en het aantal huishoudens. "Exacte aantallen zijn niet te geven, omdat fietsen nu eenmaal geen kenteken hebben en dus niet centraal geregistreerd staan", veklaart een woordvoerder van de BOVAG.

Fietsverkoop

De verkoop van nieuwe fietsen neemt al een aantal jaren geleidelijk af. Volgens de BOVAG worden oude fietsen echter niet één op één afgedankt.

De brancheorganisatie ziet ook dat Nederlanders jaarlijks meer fietsen. Dat komt onder meer door de stijgende populariteit van elektrische fietsen. Daardoor kunnen grotere afstanden eenvoudig worden afgelegd. Ook zijn racefietsen steeds populairder.

Voornamelijk het aantal nieuw verkochte elektrische fietsen heeft voor een impuls gezorgd. De verkoop van deze zogenoemde e-bikes steeg in 2015 met 23,6 procent.

In totaal werden 276.000 elektrische fietsen verkocht, terwijl het totale aantal verkochte fietsen met 6,4 procent daalde.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie