'Vrouwen liegen vaak over gewicht op datingsites'

Meer dan de helft van de Nederlanders die gebruik maken van datingsites verdraait de waarheid weleens op hun profiel. Ruim 55 procent doet zichzelf online beter voor dan hij of zij in werkelijkheid is.

Vrouwen doen dat vaker dan mannen. 62 procent van de vrouwen gebruikt weleens "een leugentje om eigen bestwil" tegenover 46 procent van de mannen. De concludeert de website datingsitekiezen.nl naar aanleiding van een rondvraag onder 1.100 vrijgezellen.

Vrouwen liegen het vaakst over hun gewicht. 30 procent van de ondervraagde vrouwen geeft aan zich lichter voor te doen dan zij werkelijk zijn. Daarnaast wordt er vaak gelogen over leeftijd (19 procent) en rookgedrag (14 procent).

Mannen

Volgens het onderzoek maken mannen zich minder druk om hun leeftijd. 21 procent van de mannen doet zich beter voor door te liegen over zijn beroep. Andere populaire leugens zijn hobby's (18 procent) en opleidingsniveau (15 procent).

Bij mannen wordt er vrijwel niet gelogen over het uiterlijk. Slechts 4 procent van de mannelijke leugens bestaan uit onjuistheden over lengte of gewicht.

Ruim een derde van alle ondervraagden zegt soms een oude of bewerkte profielfoto te gebruiken om zo het profiel aantrekkelijker te maken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie