Bijna de helft van de Europese vrouwen is ontevreden over hun borsten. Ruim 40 procent van de vrouwen zou kleinere borsten willen hebben.

Lingeriemerk Triumph vroeg ruim 6.000 vrouwen tussen de 20 en 50 jaar naar hun opvattingen en idealen over borsten. De respondenten kwamen uit Duitsland, Italië, Frankrijk, Denemarken, Polen en Groot-Brittannië.

Ruim 40 procent van de ondervraagde vrouwen maakt zich zorgen over de stevigheid van hun borsten en zou liever een kleinere cupmaat willen hebben. Een derde van de vrouwen zou liever grotere of kleinere borsten willen, 32 procent is ontevreden over de vorm en 29 procent wil het decolleté anders zien.

Leeftijd speelt een belangrijke rol bij het ideaalbeeld over borsten. Zo is 41 procent van de dertigers ontevreden over het uiterlijk van hun borsten. Vrouwen tussen de 30 en 50 hebben liever stevigere borsten. Jonge vrouwen tussen de 20 en 29 geven de voorkeur aan een dieper decolleté.

Moederschap

Vrouwen die moeder zijn geworden vinden dat de vorm van hun borsten is verslechterd sinds het moederschap. 63 procent vindt dat hun borsten meer zijn gaan hangen dan voorheen.

Ruim 40 procent van de moeders zegt dat het moederschap bijdraagt aan een mindere tevredenheid over hun borsten.