Ongeveer een kwart van de Nederlanders is bereid zijn of haar seksleven voor een jaar op te geven in ruil voor een jaarsalaris.

Bij de mannen zou ongeveer 8 procent hun relatie ervoor verbreken, concludeert Kortingscode.nl uit onderzoek onder 1.049 Nederlanders. Bij de vrouwen ligt dat anders: 4 procent.

Opvallend is dat ouderen meer waarde hechten aan seks dan aan geld. Zo'n 13 procent van de 60-plussers zou seks opgeven, tegenover 28 procent van de jongeren tussen de 18 en 29 jaar. 3 procent van de ouderen zou zijn of haar relatie verbreken voor een jaarsalaris.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat bijna de helft van de vrouwen (44 procent) afknapt op een werkloze man. Daarnaast wenst 43 procent van de vrouwen dat de ander betaalt bij een eerste afspraakje. Bij de mannen ligt dat percentage op 14 procent.

Geld

Hoewel geld volgens Kortingscode.nl een grote rol speelt, vindt twee derde van de vrouwen het niet kunnen als haar gesprekspartner opmerkingen maakt over de prijzen van drankjes of gerechten. 82 procent van de vrouwen vindt het niet kunnen als er überhaupt over geld gepraat wordt.