Er zijn meer mensen in 2016 met het goede voornemen om te gaan sporten. In 2015 was 37 procent van de mensen van plan om meer aan beweging te doen, dit jaar is dat aantal gestegen tot 50 procent. Fitness is de meest genoemde sport om mee te beginnen.

Relatief meer mannen, mensen tot 45 jaar oud en hoger opgeleiden hebben het voornemen om dit jaar meer aan sport te doen, blijkt uit een onderzoek onder ruim 3.500 Nederlanders (leeftijd 18-80 jaar oud) dat GfK heeft uitgevoerd in opdracht van NOC*NSF.

De populairste sport om mee te beginnen in 2016 is fitness (43 procent), gevolgd door hardlopen (26 procent) en wandelsport (22 procent). Skiën (4 procent), tennis (5 procent) en yoga (6 procent) zijn de sporten die het minst in trek zijn.

Vrouwen kiezen betrekkelijk vaker dan mannen voor sporten als wandelen, zwemmen en aerobics. Mannen gaan vaker voor wielrennen, voetbal, tennis en darts.

De meest genoemde reden voor het goede voornemen om meer te gaan sporten is de conditie (69 procent). Meer dan de helft van de respondenten noemen afvallen (57 procent) of ontspanning (55 procent) als oorzaak van hun goede voornemen.