Acht op de tien werkenden nemen zelf lunch mee

Bijna acht op de tien werkenden nemen zelf lunch mee naar hun werk. De helft van de werknemers eet deze op in het bedrijfsrestaurant. 

Als reden om in het bedrijfsrestaurant of aan een gezamenlijke lunchtafel te gaan zitten wordt vooral de gezelligheid genoemd, blijkt uit onderzoek door ING onder 59.900 respondenten. Vijftigers kiezen vaker voor het eigen bureau als lunchplek.

Het onderzoek stelt dat slechts één op de tien werkenden dagelijks zijn of haar lunch in een bedrijfsrestaurant of kantine koopt. Daarnaast kopen twintigers regelmatig hun lunch in de supermarkt (11 procent), tegen slechts 4 procent van de vijftigers.

Prijzen

Ook is gebleken dat de prijzen in de bedrijfsrestaurants drie keer sneller stijgen dan de inflatie. In de afgelopen tien jaar zijn de prijzen in bedrijfsrestaurants ruim 53 procent hoger geworden. Een reden die hiervoor wordt genoemd is dat werkgevers steeds vaker besluiten de lunch niet langer te subsidiëren.

Een werknemer geeft gemiddeld 2,70 euro uit aan een lunch. Meer dan de helft van de twintigers zou sneller lunch kopen in een bedrijfsrestaurant als de prijzen zouden dalen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie